SEO artikel 2

Hur ser du om din hemsida är sökmotoroptimerad?

 

Detta är vår andra del i vår artikelserie #Om SEO. Denna gång berättar vi om hur du kan se om din hemsida är sökmotoroptimerad eller inte.

 

Många pratar om SEO och sökmotoroptimering hit och dit, men jobbar man inte med detta så är det inte helt självklart att veta vad man ska titta på för att veta om hemsidan faktiskt är sökmotoroptimerad eller inte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett av de kriterier som sökmotorn Google värderar högt, är om sidan är mobilanpassad. Kontrollera därför i din mobil om sidan anpassas i mobilformatet och att man lätt kan surfa och klicka sig vidare på sidan.

 

Google gillar när sidorna innehåller relevant innehåll. En sida bör innehålla minst 500 ord som är relevanta för det sidan handlar om. Om sidan är tänkt att handla om hundar, skriv då en relevant text om hundar, inte om grannens bortsprungna katt…

 

Viktigt att tänka på är att varje sida helst ska innehålla minst en bild. En sökmotoroptimerad sida innehåller bilder som också är korrekt döpta. T.ex att bilden på dalmatinerhundar är döpt till "Dalmatinerhundar" om nu sidan handlar om hundar. Detta ser du enkelt om du högerklickar på en bild för att spara ned den. Då visas bildens namn, vilket tyvärr allt för ofta kan vara liknande Img_240 osv.

 

Du kan även se om bilderna har s.k bildtitel/bildnamn. En bildtitel är en beskrivande text om bilden som visas när du för muspekaren över bilden.

 

Något som google också prioriterar är om sidan är snabb. Du kan göra ett snabbhetstest på t.ex www.tools.pingdom.com. Men varför är det så viktigt att sidan är snabb? I vårt snabba samhälle idag, så är det faktiskt så att det är otroligt viktigt att sidan har kort laddningstid. Vi har inte tid att vänta på en långsam sida, utan klickar oss snabbt vidare till nästa sida istället.

 

Nu har du fått en del tips och trix om hur du kan se om din sida har grundläggande sökmotoroptimering. I vår tredje och sista del i vår artikelserie #Om SEO kommer vi att ge dig en sammanställning på 5 superbra SEO-tips, så håll utkik!

 

Missade du första delen #1 Vad är SEO i vår artikelserie? Läs den här!

Läs del 3 - 5 SEO-tips!

 

Hur ser man att hemsidan är sökmotoroptimerad?

 

KONTAKT

 

Nina +46 739 76 78 88

Anna-Lena +46 701 49 43 33

 

Besöksadress

Hammarbacken 6A vån 7

191 49 Sollentuna

FÖLJ OSS

http://www.facebook.com/togetheronline.se
https://www.instagram.com/togetheronline.se/
https://www.instagram.com/togetheronline.se/

Vi använder oss av cookies.

NYHETSBREV

Var med där det händer! Prenumerera här!

© Copyright Togetheronline 2019

All Rights Reserved.