SEO artikel 1

Vad är SEO?

 

SEO är ett begrepp som många stött på, men som inte alla vet vad det innebär. Vi förklarar därför i denna första del i vår artikelserie vad SEO är och varför det är så viktigt med en sökmotoroptimerad hemsida.

 

SEO är en förkortning av Search Engine Optimization, sökmotoroptimering. SEO innebär att man optimerar sin hemsida för att för att synas högt upp i resultatlistorna hos sökmotorer som till exempel Google. Denna resultatlista kallas för det ”organiska sökresultatet”.

 

Det organiska sökresultatet är en plats på Google som man inte kan betala för, utan det är Googles sökspindlar som går igenom sidan, värderar dess innehåll och sedan rankar sidan efter de kriterier som sökmotorn utgår ifrån. Det är resultatet av denna ranking som avgör hur högt upp i sökresultatet din sida hamnar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men varför är det viktigt att ligga högt upp i det organiska sökresultatet?

Jo, för att ju högre upp du kommer med din sida i det organiska sökresultatet, desto troligare är det att du kan öka trafiken till din hemsida och förhoppningsvis öka försäljningen av dina produkter eller tjänster.

 

Om du går till dig själv, hur ofta använder du en sökmotor? Jag gissar att du svarar flertalet gånger per dag. Om du letar efter en specifik vara eller tjänst, så är det ganska troligt att du klickar på något av de översta förslagen som kommer upp i söklistan. Det är väldigt sällan man bläddrar sig vidare för att klicka på ett företag på sidan två eller tre osv.

 

Varför är det nödvändigt att sökmotoroptimera?

Rangordningen av sidor sker automatiskt efter en rad olika algoritmer som sökmotorn, t.ex Google använder sig av. Det är därför viktigt att anpassa sidan efter de algoritmer som man vet används i urvalet och rangordningen. Vi på Togetheronline brukar kalla det att göra sidan ”Googlesnygg”. Några exempel kan t.ex. vara att hemsidan är mobilanpassad, att man använder rätt rubrikformer och att hemsidan innehåller relevant information. Gärna med mer än 500 ord per sida.

 

Att bara ha en hemsida som inte är sökmotoroptimerad, innebär att det inte är många som varken ser eller hittar till din sida. Det känns ju rätt värdelöst, då din hemsida idag är ditt digitala skyltfönster som behöver sticka ut i bruset och nå fram till din målgrupp.

 

I del 2 i vår artikelserie, berättar vi om hur du ser om din sida är sökmotoroptimerad eller inte.

Läs den här

 

Vad är SEO?

 

KONTAKT

 

Nina +46 739 76 78 88

Anna-Lena +46 701 49 43 33

 

Besöksadress

Hammarbacken 6A vån 7

191 49 Sollentuna

FÖLJ OSS

http://www.facebook.com/togetheronline.se
https://www.instagram.com/togetheronline.se/
https://www.instagram.com/togetheronline.se/

Vi använder oss av cookies.

NYHETSBREV

Var med där det händer! Prenumerera här!

© Copyright Togetheronline 2019

All Rights Reserved.