Tips

TIPS

Tips från Togetheronline

Tips för dig som vill nå större resultat och bättre synbarhet på nätet.

Funkar nyhetsbrev?

Nyhetsbrev funkar!


Hinner du hålla kontakt med ALLA dina kunder? Det kan vara rätt svårt, men genom att använda dig av digitala nyhetsbrev, s.k. e-postmarknadsföring kan du på ett enkelt sätt skicka löpande information. Det fiffiga är att du snabbt och lätt kan filtrera din kontaktlista och skicka relevant information och erbjudande till rätt målgrupp.


Detta är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig på och det bästa av allt är att denna typ av marknadsföring är mätbar. Du får tillgång till detaljerad statistik för effektiv uppföljning av dina utskick. Jämfört med en tidningsannons där man inte vet hur många som ens sett din annons, är detta helt oslagbart!


Vad är SEO?

Tre viktiga SEO-tips 


1. Google kan inte läsa av vad en bild visar. Det är därför viktigt att beskriva bilden med ett s.k alt-attribut. Då förstår Google vad bilden innehåller, samt att denna text läses upp för de med nedsatt syn som använder skärmläsare.


2. Meta description är en kort beskrivning av en sidas/undersidas innehåll. Det är denna text som Google visar i sökresultatet när någon gjort en sökning och din webbplats dyker upp i resultatet. Det är viktigt att varje undersida har en unik beskrivning.


3. Det är viktigt att använda rubriker för att både läsare och Google ska kunna få en överblick över sidans innehåll. Varje sida ska innehålla en huvudrubrik med taggen <h1>. Det är den viktigaste rubriken och ska innehålla det sökord som man optimerat sidan för. Sedan grupperar man texten med underrubriker där taggen<h2> är den näst viktigaste rubriken, sedan kommer<h3> osv ner till <h6> som är den minst viktiga rubriken.

Optimera bilder för webben

Tre tips avseende bilder som alla bör känna till!


1. JPEG är i allmänhet det filformat som ofta rekommenderas på webben. Detta format komprimerar ner filstorleken, samtidigt som tillräcklig kvalitet på bilden bibehålls.


2. En stor bov till långsamma hemsidor är ofta på tok för stora bilder. Skala därför ner varje bild till den storlek som ska användas innan den sparas.


3. Google kan inte läsa av vad en bild visar. Det är därför viktigt att beskriva bilden med ett s.k alt-attribut. Då förstår Google vad bilden innehåller, samt att denna text läses upp för de med nedsatt syn som använder skärmläsare.

Vad är SSL?

Vad är SSL och varför skall jag ha ett SSL-certifikat?


Från 1 oktober 2017 sägs det att Google kommer att utöka sina varningar på okrypterade sidor. För att inte tappa besökare och konverteringar på din webbplats, rekommenderas därför att all trafik som skickas mellan besökarens dator och webbservern krypteras, inte bara extra känslig trafik.


SSL/TSL är en säkerhetsteknik som man använder för att undvika att någon obehörig kan spionera på trafiken mellan webbservern och användarens webbläsare.


Läs vidare

Google Penguin 4.0

Vad har pingviner med SEO att göra?


Google rullade ut en ny Penguinuppdatering  den 23 september som de kallar Penguin 4.0. Den stora skillnaden mellan uppdateringarna är att denna pingvin körs i realtid , vilket innebär att  algoritmen uppdateras kontinuerligt.


Läs mer på Googles egna blogg

Tre Nyhetsbrev tips

Nyhetsbrev-tips


När du skickar nyhetsbrev, tänk på:


1. Pga GDPR är det viktigt att kunderna själva har godkänt att få utskick från dig. Det är BIG NO NO att köpa kundlistor för att skicka digitala nyhetsbrev.


2. Se till att skicka relevant information till dina kunder för att behålla dem som prenumeranter på dina nyhetsbrev.


3. Skicka informativa nyhetsbrev med korta texter som länkas till din hemsida. Tanken är att kunden ska klicka på länken för att sedan kunna läsa mer om ämnet på din hemsida.Vad är Meta Description?

Meta Description


Meta description är en kort beskrivning av en sidas/undersidas innehåll. Det är denna text som Google visar i sökresultatet när någon gjort en sökning och din webbplats dyker upp i resultatet. Har man inte skrivit någon specifik Meta description tar Google ett urklipp av text från din sida och hugger ofta av texten med tre punkter så här…


Med en egenskriven Meta description har du möjlighet att styra över vilken text som visas när någon söker på din vara eller tjänst. Viktigt att tänka på är att varje sida ska ha en unik beskrivande text som max får innehålla 156 tecken. Skriv en lockande text, gärna innehållande en uppmaning för att öka chansen till besök på sidan. Det sökord, eller den sökfras som du optimerat din sida för ska finnas med i beskrivningen. Helst så tidigt som möjligt i texten.Mobile first

Mobile first  - ny algoritm hos Google


Mobile first är inte någon ny trend. Redan för flera år sedan myntades uttrycket ” tänk mobilt först” och med tanke på hur stor mobilanvändningen är idag, så var och är det uttrycket fortfarande helt rätt i tiden.


Människor surfar mer i mobiler idag än via någon annan plattform och det är därför oerhört viktigt att företagens hemsidor fungerar på bästa sätt i olika skärmstorlekar.


Läs vidare

Skräddarsy dina bilder

Skräddarsy dina bilder och illustrationer


Illustrationer är fantastiska och mångsidiga! Se till att skapa en lekfull grafik med humor för att lägga ut på webbplatsen.


Duktiga illustratörer kan skapa bilder som är fulla av personlighet och anpassade för att matcha tonen i varumärket, något som kommer att  efterfrågas mer än någonsin i en alltmer tuff marknad. 


Läs vidare

Varför en hemsida?

Vad är en hemsida och vad har man den till?


En hemsida är ditt digitala skyltfönster som är till för att marknadsföra dig och ditt företag.  Viktigt att tänka på är att lägga upp relevant information på sidan som är till nytta för besökaren.

Tänk på att en snyggt designad hemsida, med klar och tydlig information, är ditt digitala varumärke som ska inge förtroende hos läsaren. 


Läs vidare


KONTAKT


Nina  +46 739 76 78 88

nina@togetheronline.se


Anna-Lena  +46 701 49 43 33

anna-lena@togetheronline.se
ADRESS


Sollentuna

Hammarbacken 6A vån 7

191 49 Sollentuna

Tidaholm

Enebacksvägen 45

522 37 Tidaholm

FÖLJ OSS

http://www.facebook.com/togetheronline.se
https://www.instagram.com/togetheronline.se/

Vi använder oss av cookies.

© Copyright Togetheronline 2020

All Rights Reserved.