SSL_TLS

TIPS

Vad är SSL/TLS?


SSL/TSL är en säkerhetsteknik som man använder för att undvika att någon obehörig kan spionera på trafiken mellan webbservern och användarens webbläsare. Med andra ord används därför SSL/TSL för att skydda en hemsida mot att obehöriga ska kunna manipulera information på sidan eller få tag i lösenord eller kreditkortsinfo från webbplatsen. Det är därför extra viktigt för de som har en webbshop att ha detta certifikat installerat på hemsidan, men även sidor som inte hanterar känslig information rekommenderas att använda denna säkerhetsteknik.


Vad är skillnaden på SSL och TLS?

SSL (Secret Sockets Layer) och TLS (Transport Layer Security) är två olika saker. Man startade med SSL, men när den fjärde versionen skulle lanseras, så valde man att byta namn till TLS. Oftast när man pratar om SSL idag, så är det egentligen TLS som man menar.


Google och SSL/TLS

Redan idag så finns det en varning från Google som visar om en webbplats använder SSL/TSL eller inte. Från 1 oktober sägs det att Google kommer att utöka sina varningar på okrypterade sidor. För att inte tappa besökare och konverteringar på din webbplats, rekommenderas därför att all trafik som skickas mellan besökarens dator och webbservern krypteras, inte bara extra känslig trafik.


Hur ser jag om en sida är krypterad och använder SSL/TSL?

En sida som inte är krypterad börjar med http:// innan domännamnet, medan en krypterad sida börjar med https://


En sida som inte är krypterad visas också med en liten informationssymbol framför URL:en i fönstret. Den lilla runda ikonen är än så länge diskret, men framöver planerar Google att märka upp dessa sajter ännu tydligare.

Osäker anslutning

Klickar man på informationsikonen kommer följande text:

Osäker anslutning

Det finns två olika typer av SSL-certifikat som brukar användas. Det första exemplet får man genom en enkel e-postbaserad validering av din domän. En sida med ett sådant certifikat visas så här på Google med hänglås och texten ”säkert” innan domännamnet som börjar med https:

Säker anslutning med SSL

Det andra exemplet visar ett s.k EV-certifikat (Extended Validation) och är ett certifikat som baseras på mer ingående validering av domänen. Detta certifikat kostar oftast mer än de vanliga domänvaliderade certifikaten och visas så här på google med både företagsnamn och landskod innan domännamnet som börjar med https:

Säker anslutning med EV-certifikat

Varför skall jag ha ett SSL-certifikat?

  • Det ger ett professionellt och tryggt intryck till dina besökare
  • Dina kunders information skyddas så de inte kommer i fel händer
  • SSL är en rankingfaktor och prioriteras av GoogleKONTAKT


Nina  +46 739 76 78 88

nina@togetheronline.se


Anna-Lena  +46 701 49 43 33

anna-lena@togetheronline.se
ADRESS


Sollentuna

Hammarbacken 6A vån 7

191 49 Sollentuna

Tidaholm

Enebacksvägen 45

522 37 Tidaholm

FÖLJ OSS

http://www.facebook.com/togetheronline.se
https://www.instagram.com/togetheronline.se/

Vi använder oss av cookies.

© Copyright Togetheronline 2020

All Rights Reserved.