SEO

Vad är SEO,

sökmotoroptimering?

SEO

SEO, sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO)


När du har en snyggt designad, mobilanpassad hemsida är det dags att göra den "Googlesnygg". Med andra ord, sökmotoroptimera din hemsida så den kommer högt upp i sökresultaten när någon söker efter din produkt eller tjänst.


Vad är SEO och sökmotoroptimering?

SEO (Search Engine Optimization) är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland sökmotorernas organiska resultat, till skillnad från annonser eller sponsrade länkar.  En av sökmotorernas absolut viktigaste kriterier är att hemsidan är mobilanpassad, har relevant innehåll och inlänkar som är relevanta för innehållet på din sida.

Webbyrån Togetheronline hjälper dig med sökorden


Genom att löpande se över dina sökord som du vill synas på och likaså anpassa din sida efter Googles kriterier (som förändras med jämna mellanrum), säkerställer du att du får en hög ranking i sökresultatet. Konkurrensen är hård och det är därför viktigt att din hemsida ligger högt upp på första sidan vid en Googlesökning. 90% av trafiken går via Googles sökmotor.

Metoder för optimering

SEO brukar delas in i tre element som är analys, On Page och länkstrategi. Där utöver lägger vi till en fjärde, uppföljningen, som är en viktig del där vi analyserar trafik- och positionsresultat för att se att vi har optimerat korrekt.

1. Sökordsanalys

Det första steget är att identifiera de sökord/nyckeord som potentiella kunder söker på. Målet är att bestämma vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för.


 

2. Länkarbete

Google tycker om externa inlänkar som leder till din webbplats för att hamna högre i sökresultatet. Dock skall länkarna vara av hög kvalitet och relevans.

3. On-page

Förbättring av strukturen med relevant innehåll. Google och andra sökmotorer skall kunna indexera siten och förstå vad varje sida handlar om. Det finns några olika verktyg för att analysera siter, ett av Pineberry utvecklat verktyg är denna.


4. Rapportering och uppföljning

Med hjälp av analysverktyg, t.ex Google Analytics, följer vi upp trafik- och positionsresultat. Vi finjusterar kontinuerligt för att förbättra resultaten.

Sökordsanalys

Innan man sökmotoroptimerar en hemsida är det viktigt att se vilka ord eller sökfraser kunderna faktiskt använder när de söker efter en vara eller tjänst. Detta kan vi hjälpa dig med genom att göra en sökordsanalys. Då ser vi vilka ord som används mer flitigt än andra på Google.


Viktigt att tänka på är att försöka tänka som en kund. Vilka ord använder de när de söker efter dina produkter och tjänster? Det kanske inte alls är samma ord som du själv skulle använda för att beskriva din verksamhet. Söker man t.ex på ordet fönstertvätt eller fönsterputs?


Vi har svaret: En städfirma tvättar fönster, de putsar inte bara lite grann, så de säger fönstertvätt. Men i skrivande stund sker faktiskt betydligt fler sökningar på ordet fönsterputs än fönstertvätt. Dock får man tänka på att sökbeteendet kan ändras över tid och att man kontinuerligt behöver se över de ord man vill synas på.


För att få en kostnadseffektiv marknadsföring med Google Ads är det viktigt att först göra denna sökordsanalys och sökmotoroptimera sidan för de rätta orden. Sedan används dessa sökord du vill bli hittad på i din Google Ads-annonsering.Så, hur lång tid tar SEO?

Det beror på! Det finns fler faktorer som påverkar tiden att ranka på Google. Man brukar räkna med månader innan man börjar ser resultat. Några faktorer som påverkar tiden är:


  • Hemsidans ålder, är hemsidan ny så tar det längre tid
  • Hemsidans innehåll skall vara kvalitativ och besvara besökarens frågor
  • Hemsidan skall innehålla de viktigaste sökorden och sökfraserna
  • Antal relevanta externa länkar
  • Konkurrensen för sökorden och sökfraserna


Sökordsannonsering med Google Ads

När din hemsida är sökmotoroptimerad kan du  förbättra ditt företags synlighet på sökmotorer med att driva traffik till din hemsida via Google Ads-annonsering. En av de stora fördelarna med Google Ads är att du endast betalar när någon kund klickar på annonsen och kommer vidare till din hemsida.

Läs mer om det här.Vill du ha hjälp med din SEO?

Vill du veta mer om sökmotoroptimering och hur denna anpassning fungerar? Då är du varmt välkommen att kontakta oss, digitalbyrån nära dig, så berättar vi gärna mer.


Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret till höger så återkommer vi snarast.

Vill du att vi hör av oss till dig?

 
 
 
 
 


KONTAKT


Nina  +46 739 76 78 88

nina@togetheronline.se


Anna-Lena  +46 701 49 43 33

anna-lena@togetheronline.se
ADRESS


Sollentuna

Hammarbacken 6A vån 7

191 49 Sollentuna

Tidaholm

Enebacksvägen 45

522 37 Tidaholm

FÖLJ OSS

http://www.facebook.com/togetheronline.se
https://www.instagram.com/togetheronline.se/

Vi använder oss av cookies.

© Copyright Togetheronline 2020

All Rights Reserved.